Направена бе първа копка по проекта  Два стари ж.п. прелеза

...
Направена бе първа копка по проекта  Два стари ж.п. прелеза
Коментари Харесай

ЖП прелези в Айтоско отиват в историята, общината изгражда нови надлези

Направена бе първа копка по проекта 

Два остарели ж.п. прелеза в Айтоско отиват в историята, а на тяхно място ще бъдат построени надлези. Това ще се случи, откакто се осъществя планът за разширението и модернизацията на ж.п. линията в сектора Черноград-Българово. Проектът е на стойност 6,3 млн.лева и се финансира главно със средства от Кохезионния фонд на Европейска комисия. Двата обекта са част от огромния план за рехабилитация на линията - Пловдив-Бургас, който е на стойност 810 млн.лева. 

" 85% от финансирането е със средства от Европейския съюз. Проектът ще завърши на 17.03.2023 година Ще бъдат построени общо 28 пътни надзлеза, един пътен подлез и една пешеходна пасарелка ", разгласи на церемонията Иван Бакалски, представител на Директива за птиците " Национална компания Железопътна инфраструктура ", началник на екипа за ръководство на плана.

На ритуалната първа копка участваха кметът на Община Айтос Васил Едрев, кметът на с. Малка поляна Адем Аптула, Иван Сталев представител на компанията реализатор по контракта и Красимир Димитров, представител на надзора.

" Целта е висока степен на сигурност при придвижване на влаковете. Ще реализираме по-висока скорост, по-високо равнище на сигурност и понижаване на пътните произшествия, " съобщи още Иван Бакалски.

Той благодари на изпълнителите, на консултантите и надзора. Отправи благодарности към кмета Васил Едрев и кмета на Малка поляна, които " оказват и ще не престават да оказват подпомагане за построяването на оборудванията в период, както и за въвеждането им в употреба при едно доста положително качество ".

Отец Василий от храм " Св. Троица " - Бургас отслужи молебен за здраве на строителите и за " да върви построяването на двата надлеза с Божията воля ". О. Василий поръси със светена вода три камъка и ги съобщи на компанията реализатор да ги постави в основите на градежа.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР